World Class Textile Producer with Impeccable Quality

Што е памучна спандекс плетена Тери ткаенина и за што се користи

Што е памучна спандекс плетена Тери ткаенина и за што се користи
  • Mar 24, 2023
  • Индустриски увиди

Платената ткаенина од памучна спандекс е популарна ткаенина во текстилната индустрија, особено за активна облека, салонки и спортска облека. Овој тип на ткаенина нуди комбинација на удобност, издржливост и растегливост, што го прави идеален избор за различни апликации. Во оваа статија, ќе ја истражиме плетената ткаенина од памучна спандекс и нејзините уникатни својства.

Што е памучна спандекс плетена Тери ткаенина?

Памучен спандекс плетена фротир е тип на ткаенина што комбинира памук, спандекс и фротир. Памукот е природно влакно кое дише и удобно, додека спандексот обезбедува истегнување и флексибилност. Тери се однесува на петелките на задниот дел од ткаенината, кои обезбедуваат дополнителна топлина и впивање.

Својства

Платената ткаенина од памук спандекс нуди неколку уникатни својства што го прават идеален избор за различни апликации. Прво, комбинацијата од памук и спандекс обезбедува удобна и еластична ткаенина која лесно се преместува. Ова го прави идеален избор за активна и спортска облека, бидејќи овозможува целосен опсег на движења.

Дополнително, петелките на задниот дел од ткаенината обезбедуваат дополнителна топлина и впивање, што го прави идеален избор за салонки и крпи. Јамките на задниот дел од ткаенината исто така создаваат уникатна текстура која е и мека и издржлива.

Користење

Платената ткаенина од памучна спандекс е разноврсна ткаенина што може да се користи во различни апликации. Најчесто се користи во активна облека, како што се јога панталони и хеланки, како и спортска облека, како што се спортски шорцеви и кошули. Истегнувањето на ткаенината овозможува целосен опсег на движења, што го прави идеален за овие типови на апликации.

Платената ткаенина од памучна спандекс често се користи и во салонки, како што се панталони и дуксери, како и во крпи и други абсорбентни производи. Тери петелките на задниот дел од ткаенината обезбедуваат дополнителна топлина и впивање, што го прави идеален избор за овие типови на апликации.

Платената ткаенина од памучна спандекс е разноврсна и издржлива ткаенина која е идеална за различни апликации. Неговата комбинација од памук и спандекс обезбедува удобност и истегнување, додека петелките на задниот дел од ткаенината обезбедуваат дополнителна топлина и впивање. Без разлика дали се користи во активна облека, салонки или крпи, памучната плетена ткаенина со спандекс нуди уникатна комбинација на својства што го прават идеален избор за многу апликации.

Related Articles