World Class Textile Producer with Impeccable Quality

Дознајте повеќе за плетената ткаенина од домашен текстил

Дознајте повеќе за плетената ткаенина од домашен текстил
  • Feb 04, 2023
  • Индустриски увиди

Плетењето е употреба на игли за плетење за свиткување на предиво во јамки и јамки за да се формираат ткаенини. Плетењето е поделено на плетена ткаенина и искривена плетена ткаенина. Во моментов, плетените ткаенини се широко користени во ткаенини за облека, облоги, домашен текстил и други производи, а потрошувачите ги сакаат.

Карактеристики на плетените ткаенини

Предност

Прилагодливост. Плетената облека е направена од предива кои се свиткани во јамки и испреплетени едни со други. Има голем простор за проширување и контракција на намотките нагоре и надолу, лево и десно. Затоа, има добра еластичност. виткање и други барања.

Мекост. Суровините што се користат во плетените ткаенини за облека се меки и меки предива со мал пресврт. Површината на ткаенината има слој од ситен велур, а ткивото составено од јамки е лабаво и порозно, што го намалува триењето помеѓу кожата и површината на ткаенината кога се носи. Дава удобно и нежно чувство.

Хигроскопност и воздушна пропустливост. Бидејќи јамките што ја сочинуваат плетената ткаенина се испреплетени, во ткаенината се формираат безброј изолирани воздушни џебови, кои имаат добро задржување на топлината и дишење.

Отпорност на брчки. Кога плетената ткаенина е подложена на сила на збрчкање, намотките може да се пренесат за да се прилагодат на деформацијата под силата; кога ќе исчезне силата на збрчкање, пренесеното предиво може брзо да се опорави и да ја задржи својата првобитна состојба.

Недостаток

Прилагодливост. Плетената облека е направена од предива кои се свиткани во јамки и испреплетени едни со други. Има голем простор за проширување и контракција на намотките нагоре и надолу, лево и десно. Затоа, има добра еластичност. виткање и други барања.

Мекост. Суровините што се користат во плетените ткаенини за облека се меки и меки предива со мал пресврт. Површината на ткаенината има слој од ситен велур, а ткивото составено од јамки е лабаво и порозно, што го намалува триењето помеѓу кожата и површината на ткаенината кога се носи. Дава удобно и нежно чувство.

Хигроскопност и воздушна пропустливост. Бидејќи јамките што ја сочинуваат плетената ткаенина се испреплетени, во ткаенината се формираат безброј изолирани воздушни џебови, кои имаат добро задржување на топлината и дишење.

Отпорност на брчки. Кога плетената ткаенина е подложена на сила на збрчкање, намотките може да се пренесат за да се прилагодат на деформацијата под силата; кога ќе исчезне силата на збрчкање, пренесеното предиво може брзо да се опорави и да ја задржи својата првобитна состојба.

Вообичаени плетени ткаенини

Џерси

Обично единечен дрес од 100% памук е составен од континуирани јамки. Неговата текстура е лесна и тенка, со добра растегливост, еластичност и воздушна пропустливост, што може подобро да ја апсорбира потта и да го направи ладен и удобен за носење. Главно дизајнира долни кошули за летно носење, вклучувајќи кошули со кружен врат, кошули со ревер, елеци и други стилови.

100% памук единечен дрес“ data-lazy-src=

Related Articles