World Class Textile Producer with Impeccable Quality

Техника за плетење Џерси со памучен материјал

Техника за плетење Џерси со памучен материјал
  • Feb 11, 2023
  • Индустриски увиди

Котон Џерси Книт е вид на плетена ткаенина направена од 100% памучни предива. Технологијата на плетење што се користи за изработка на памучна ткаенина за дрес вклучува испреплетени јамки од предиво за да се формира ткаенина која е еластична и мека. Оваа технологија и дава на ткаенината уникатни својства, како што е способноста да се истегнува и да ја врати нејзината оригинална форма.

Плетеното од памучна маичка е направено со помош на кружна машина за плетење, тип на машина што прави ткаенина во континуирана јамка. Машината испреплетува јамки од памучно предиво за да создаде плетена ткаенина која е мека и растеглива. Добиената ткаенина има мазна површина и обично е лесна, што ја прави идеална за широк спектар на облека и предмети за домаќинството.

Технологијата што се користи за изработка на ткаенина од 100 памучни дресови< /a> е релативно едноставен и ефикасен. Кружната машина за плетење може да произведе големи количини ткаенина за краток временски период, што ја прави исплатлива опција за производителите. Ткаенината е исто така лесна за нега и може да се пере и суши во машина без да ја изгуби својата форма или мекост.

Котон Џерси Книт е вид на плетена ткаенина направена од 100% памучни предива со помош на кружна машина за плетење. Технологијата на плетење што се користи за создавање на оваа ткаенина резултира со мека, еластична и лесна ткаенина која е идеална за широк спектар на облека и предмети за домаќинството. Технологијата е едноставна, ефикасна и исплатлива, што ја прави популарен избор за производителите.

Related Articles