World Class Textile Producer with Impeccable Quality

7 Совети за нега на плетената ткаенина со ребро бод

7 Совети за нега на плетената ткаенина со ребро бод
  • Apr 21, 2023
  • Индустриски увиди

Плетената ткаенина со ребра е разновиден материјал кој се користи во различни облеки, вклучувајќи џемпери, кардигани, капи, шалови и чорапи. Тоа е мека и удобна ткаенина која е совршена за раслојување во постудените месеци. За да се обезбеди долговечност на плетените алишта со ребра, важно е правилно да се грижите за нив. Еве неколку совети за грижа за плетена ткаенина со шип со ребра:

Рачно перење: Препорачливо е рачно да се мијат плетените алишта со ребро бод. Наполнете мијалник или леген со ладна вода и додадете мала количина благ детергент. Нежно замавнете ја облеката во вода неколку минути, а потоа исплакнете со ладна вода.

Избегнувајте истегнување: при перење или сушење на плетена ткаенина со ребра конци, важно е да се избегне истегнување на материјалот. Нежно исцедете го вишокот вода и преобликувајте ја облеката до нејзината оригинална големина.

Сушете рамно: По миењето, поставете ја облеката рамно на чиста крпа за да се исуши. Избегнувајте да ја закачувате облеката бидејќи тоа може да предизвика истегнување и искривување на материјалот.

Пеглајте внимателно: ако е потребно пеглање, користете ладна пегла и ставете влажна крпа помеѓу пеглата и ткаенината за да избегнете печење или истегнување.

Складирајте правилно: кога складирате плетени алишта со ребра, преклопете ги уредно и ставете ги во фиока или на полица. Избегнувајте закачување на облеката бидејќи тоа може да предизвика истегнување и искривување.

Избегнувајте топлина: важно е да се избегне изложување на плетената облека со шипки со ребра на топлина, вклучувајќи директна сончева светлина, топла вода и поставки за висока топлина на машините за сушење. Ова може да предизвика собирање и оштетување на материјалот.

Избегнувајте избелувач: не користете белило на плетена ткаенина со шипки со ребра бидејќи може да го оштети материјалот и да предизвика промена на бојата.

Следејќи ги овие упатства за нега, можете да се погрижите вашата плетена облека со шиење ребра да остане мека, удобна и да изгледа најдобро. Соодветната грижа, исто така, ќе го продолжи животниот век на вашата облека, што ќе ви овозможи да уживате во нив во наредните години.

Related Articles